Zöldségleves szerecsendióval
Hozzávalók:
- 4 burgonya
- 1 kis fejes káposzta
- 4 póréhagyma (fehér része)
- 1 zeller
- 2 szál zellerlevél
- 1 csokor petrezselyem
- csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- 2 dl főzőtejszín
- 4 dkg vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyát, a pórét és a zellert megtisztítjuk és nagy darabokra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit megmossuk és lobogó sós vízben 5 percig blansírozzuk (főzzük). Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és négy részre vágjuk. A zöldségdarabokat, a zellerlevelet meg az apróra vágott petrezselymet 2, 5 liter vízben feltesszük főzni. Sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon 1 órát főzzük. A zellerlevelet kivesszük és ha szükséges, újrafűszerezzük a levest. Levesestál aljára öntjük a tejszínt, majd apránként beleöntjük a levest. Kis darabokra vágott vajjal, reszelt szerecsendióval megszórjuk és rögtön tálaljuk.
Hasonló receptek
Szalonnás burgonyaleves
Leves, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejfölös gombaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hideg leves kétféle dinnyéből
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes