Zöldséggel töltött csirkecombok
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 100 g sárgarépa
- 50 g petrezselyemgyökér
- 50 g zellergumó
- 50 g zöldborsó
- 50 g zöldbab
- 2 tojás
- 1 csomag petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Az előkészített és kockára vágott zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A csirkecombok bőrét fellazítjuk: a combokat úgy tesszük a vágódeszkára, hogy a bőr felül legyen. A bőr alá nyúlunk és egészen az alsó comb végéig a bőrt elválasztjuk a hústól a comb felső részén. A zöldségeket, a tojást, a fűszereket összekeverjük, a fellazított bőr alá töltjük és a nyílást erős fogvájóval, kihegyezett hurkapálcikával lezárjuk. Vigyázzunk, ne töltsünk bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet a bőr a keletkező gőz hatására! Sózzuk és kevés zsiradék hozzáadásával, időnként locsolgatva megsütjük. Köretként salátát, párolt rizst adhatunk mellé.
Hasonló receptek
Csirkemell Mérő módra
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rántott hús Candidásoknak
Húsétel, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kolbászos pecsenye
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes