Dunai halászlé
Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- harcsa
- törpeharcsa
- 2 fej hagyma
- édes és csípős házipaprika
Elkészítés:
A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felét. Csak rázogatva főzöm, sohasem keverem. A főzés vége felé beleteszem a tejet és az ikrát, majd a paprika maradékát.
Hasonló receptek
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Karfiolos karalábé leves
Leves, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes