Sóskaleves
Hozzávalók:
- fél liter tej
- 60 dkg sóskalevél
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- só.
Elkészítés:
A sóskaleveleket alapos mosást követően megszabadítom a keményebb levélnyelektől, majd 15 percre beáztatom 2 deci sós vízbe. A tejjel együtt összeturmixolom, majd a tejföllel és a porcukorral ízesítem.
Hasonló receptek
Tejjel készült burgonyakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rozsos karottaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes