Ázsiai gombás-húsos fasírt

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 14 dkg fafülgomba (szárított)
  • 15 dkg üvegtészta
  • 70 dkg sertéshús
  • 3 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mogyoróhagyma
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 8 salátalevél
  • 4 mentalevél
  • őrölt bors
  • só#A tetejére szójaszósz

Elkészítés:

A gombát 30 percig langyos vízben, az üvegtésztát 30 percig langyos, sós vízben áztatjuk. A húst apróra vágjuk, majd robotgéppel a gombával együtt összedolgozzuk. A tojásokat 1 evőkanál szójaszósszal és csipetnyi borssal felverjük, majd beletesszük a reszelt répát, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húsos keveréket. Kis golyókat formálunk belőle és az olajban aranyszínűre sütjük. A tésztát megfőzzük. A tányérokat salátalevéllel kibéleljük, erre adagoljuk a tésztát, rárakjuk a fasírtokat, a szójaszósszal leöntjük és mentalevelekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Sonkás-paradicsomos rizottó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos csirke

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemáj rizottó

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: