Almakarikák sörtésztában
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 12,5 dkg liszt
- 1,25 dl sör
- 6 dkg cukor
- 1-1 csipet só és őrölt szerecsendió
- 4 nagy savanykás alma
- olaj a sütéshez
- fahéj
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és anélkül, hogy kettévágnánk, kivágjuk/szúrjuk a magházát. A húsát vastag szeletekre vágjuk. A tojást kettéválasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sört, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, a szerecsendiót és kb. 15 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos, de gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a masszába. Felforrósítjuk az olajat. Az almaszeleteket megforgatjuk a tésztában és a forró olajban aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk a fahéjas porcukorral és tálaljuk. Tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot kínálhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Diétás túrógombóc (Kb. 16 darab)
Desszert, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes
Borsodó
Desszert, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Mogyorós barackos desszert
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes