Almakarikák sörtésztában

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 1,25 dl sör
  • 6 dkg cukor
  • 1-1 csipet só és őrölt szerecsendió
  • 4 nagy savanykás alma
  • olaj a sütéshez
  • fahéj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és anélkül, hogy kettévágnánk, kivágjuk/szúrjuk a magházát. A húsát vastag szeletekre vágjuk. A tojást kettéválasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sört, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, a szerecsendiót és kb. 15 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos, de gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a masszába. Felforrósítjuk az olajat. Az almaszeleteket megforgatjuk a tésztában és a forró olajban aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk a fahéjas porcukorral és tálaljuk. Tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot kínálhatunk hozzá.

Hasonló receptek

Diétás túrógombóc (Kb. 16 darab)

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes

Borsodó

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Mogyorós barackos desszert

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: