Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel
Hozzávalók:
- busa vagy amúr vagy lazac szeletek
- só
- vegeta
- bors
- halfűszer keverék
- hagyma krémek
- Piros arany
- tejföl
- rizsköret
Elkészítés:
Margarinnal kikent tepsibe lerakjuk a halszeleteket, sózzuk, vegetával, borssal, halfűszerrel megszórjuk, majd hagymakrémmel, pirosarannyal apró pettyeket rakunk rá és a szeletek tetejére simítunk 1-1 evőkanál tejfölt. Lefedve 25-30 percig sütjük. #Köret: apróra vágott hagymát, petrezselyem zöldet, sárgarépa karikákat és a rizst kevés zsiradékon (olaj, margarin) megpirítjuk, majd felengedjük 3-szoros víz mennyiséggel, ízesítjük (só, bors esetleg leveskocka), hozzáadunk egy kisüveg gombát, egy maréknyi csemege kukoricát, kb. 20 percig fedő alatt főzzük, majd hagyjuk, hogy kifújja magát. Készíthetünk még hozzá uborka salátát.
Hasonló receptek
Göngyölt pulykamell
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Spanyol csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rokfortos tengeri hal
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes