Árpakása gyümölccsel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 adaghoz: 10 dkg árpagyöngy
  • 3 db alma
  • 2 evőkanál méz
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 2 db szegfűszeg

Elkészítés:

Az árpagyöngyöt megmossuk. 1 liter vízbe feltesszük főni, és ha felforrt kb 1 óráig kis lángon fedő alatt pároljuk. Néha keverjük meg, és ha elpárolog a víz, akkor pótoljuk. A fahéjat és szegfűszeget kb. a főzési idő felénél beletesszük. Akkor jó, ha a vize elpárolgott, a szemek jól megduzzadtak és ha megkóstoljuk akkor nem kemény, de nem is túl puha. Közben az almát meghámozzuk, a legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük. A mézzel együtt a kész árpagyöngyhöz keverjük, mégegyszer felforraljuk és készen van.

Hasonló receptek

Zöldséges húsos ragu

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gluténmentes, Laktózmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás főtt tészta

Egytálétel, Könnyű

Gyomorbetegségek, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fűszeres töltött báránycomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: