Zöldséges tarhonya
Hozzávalók:
- 2 db leveskocka
- 15 dkg mexikói zöldségkeverék
- 30 dkg csirkemell
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 3 dl víz
- 3 teáskanál ketchup
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál kristálycukor
- 25 dkg tarhonya
Elkészítés:
A vöröshagymát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, átpirítjuk rajta a tarhonyát, hozzáadjuk a vöröshagymát és a kockára vágott csirkemellet, majd kicsit együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségkeveréket, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, végül a zöldségleveskockákat tesszük bele, majd lefedve kis lángon pároljuk.Egy külön tálkában összekeverjük a ketchupot, vagy a sűrített paradicsomot a mustárral és a cukorral.Amikor a tarhonya és a hús félig puha, hozzáöntjük a keveréket, ha szükséges, pótoljuk a vizet is, hogy szaftosabb maradjon, végül teljes puhulásig főzzük.
Hasonló receptek
Zöldborsó pirított gombával és sajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos palacsinta
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós burgonyakrém
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes