Avokádós rákkoktél

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg garnélarák (konzerv)
  • 1 avokádó
  • egy csokor petrezselyem
  • fél citrom leve
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. brandy
  • fél ek. borecet
  • fél ek. mustár.

Elkészítés:

Az avokádót megmossuk, félbe vágjuk, a magját kiszedjük, majd kikaparjuk a belsejét (nagyjából 1 cm vastag maradjon a fala), és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Az aljából levágunk egy darabkát, hogy stabilabban álljon. A rákkonzervet átszűrjük, majd a kikapart avokádóhúshoz adjuk. Az olívaolajból, a tojássárgából, a brandyből, a mustárból és a borecetből krémet keverünk, enyhén sózzuk, fehérborssal meghintjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A masszát ráöntjük az avokádós rákokra, végül a keveréket a kivájt avokádókba töltjük. A tányért díszíthetjük egy-két petrezselyemlevéllel, citromkarikával, és néhány garnélarákkal.

Hasonló receptek

Angolos töltött kenyértekercs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt- finn recept

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos batyu

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: