Alma vörösborban (4 személyre)
Hozzávalók:
- 5 dl vörösbor
- 20 dkg cukor
- 8 alma
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel. Meghámozzuk az almákat, de úgy, hogy a szár rajtuk maradjon. Egy mélyebb széles lábosban óvatosan egymás mellé rakjuk az egész almákat. Az elkészített szirupot az almákra öntjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhulnak (kb. 5-6 perc). A szirupban hagyjuk egy éjszakán át kihűlni. Hidegen kevés tejszínhabbal tálaljuk.
Hasonló receptek
Diabetikus mézeskalács
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes
Marcipán (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Amerikai palacsinta / Pancake
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes