Zöldségfalatkák olaszosan

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 adaghoz: 500 g friss zöldség ízlés szerint válogatva az alábbiakból: sárgarépa
  • kígyóuborka
  • kaliforniai paprika
  • zöldpaprika
  • fürtös paradicsom
  • hónapos retek
  • édeskömény
  • 200 g vékonyra szeletelt füstölt sonka
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • tengeri só
  • ízlés szerint pirított kenyérkockák.

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, ízlés szerint szeleteljük fel mindet. Kisebb tálkába öntsük az olívaolajat, a balzsamecetet és sózzuk meg. A zöldségfalatkákat ebbe a sózott mártásba mártogathatjuk. Kínáljunk mellé pirított kenyérkockákat és sonkaszeleteket, de akár kis szendvicseket is formázhatunk belőle, amelyeket fogpiszkálóval rögzíthetjük. Energia: 262 kcal, Szénhidrát: 4,3 g, Fehérje: 9,8 g, Zsír: 22 g

Hasonló receptek

Színes feketebab saláta

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mediterrán rakott krumpli

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Szárnyashússal töltött alma

Főétel, Nehéz

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: