Karalábéleves májgaluskával

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 pirimőr karalábé
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag petrezselyem
  • őrölt bors
  • 10 dkg csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

A májat ledaráljuk, kevés sóval, borssal, és fél csomó finomra vágott petrezselyemmel, majoránnával, tojással, zsemlemorzsával összegyúrjuk. A karalábét meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A karalábét kevés sóval, olvasztott vajjal addig pirítjuk, amíg a kioldódott nedvek el nem párolognak. Megszórjuk liszttel és néhány másodpercig együtt pirítjuk, majd a maradék vágott petrezselymet hozzáadjuk és felengedjük egy liter vízzel. Ha a karalábé megpuhult, beleszaggatjuk az összegyúrt májgaluskát. További öt perc forralás után tálaljuk.

Hasonló receptek

Hideg egreskrémleves kiwivel

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Orosz sóskaleves / Zöld scsí

Leves, Közepes

Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Fűszeres krémleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: