Whisky lekvár

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 narancs
  • 3 citrom
  • 4 liter víz
  • 3 kg cukor
  • 4 evőkanál whisky

Elkészítés:

A narancsokat és a citromokat félbevágjuk, a levüket kifacsarjuk. A magjaikat eltávolítjuk, a héjukat vékony szeletekre vágjuk. A levet és a felaprított héjat tálba tesszük, ráöntjük a vizet, lefedjük és 24 órán át hagyjuk puhulni. Másnap vastag falú lábasba öntjük és nagyon lassan felforraljuk, majd továbbra is, legalább 2 órán át, kislángon forraljuk, amíg a víz fele elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a cukrot meg a whiskyt és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. További másfél óráig kislángon főzzük, néhányszor megkeverjük és kistányérra csöppentve ellenőrizzük, hogy elég sűrű-e. Ha már nem túl folyós, kiforrázott üvegekbe töltjük és amikor kihűlt, légmentesen lezárjuk.

Hasonló receptek

Paradicsom csatni

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Fűszeres-szilvás csatni

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Tejszínes cukkíni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: