Almás csirkeleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre
  • 1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg)
  • 2 közepes nagyságú borízű alma
  • 1 dl tejföl
  • 1-1 evőkanál kristálycukor és liszt
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • ízlés szerint törött fehér bors.

Elkészítés:

a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom. A csirkeaprólékot puhára főzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.

Hasonló receptek

Citromos csirkekrémleves

Leves, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dunai halászlé

Leves, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Vörös lencse krémleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: