Almás csirke
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt csirkehús
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 6 alma
- fél citrom
Elkészítés:
A főtt csirkehúst apróra vagdaljuk. Vajból és lisztből fehér rántást készítünk, felengedjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Ezután összekeverjük az apróra vágott csirkehússal. Az almáknak kivágjuk a magházát és még elvékonyítjuk, majd citromos vízbe tesszük. Így elkerülhető a barnulásuk. A kivájt részeket a magház kivételével apróra vágjuk és a húshoz keverjük. A citromos vízből kivett almákat megtöltjük, vajjal kikent tűzálló tálba tesszük és előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Fűszeres vaddisznó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Shiitake gombás csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos csirkemell pennével
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Cukormentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes