Ropogós zöldségek
Hozzávalók:
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- csipetnyi só
- egy karalábé
- egy alma
- egy kis fej karfiol fele
- hideg víz
- étolaj
Elkészítés:
A kukoricakeményítőt összekeverjük a sóval és annyi hideg vízzel, hogy csomómentes, kissé híg, palacsintatésztához hasonló állagú masszát kapjunk. A vékonyra szelt vagy kis darabokra szedett zöldségeket és almát megforgatjuk a keményítős masszában, majd forró olajban kisütjük. Azonnal tálaljuk, és frissen fogyasztjuk. Borkorcsolyának, uzsonnának vagy előételnek is remek.
Hasonló receptek
Spenótos batyu
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges hajdina
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Könnyű töltött hagyma
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes