A legfinomabb zöldborsófőzi

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • - 1 nagy
  • vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • kevéske olaj
  • 4 csapott kanál liszt
  • picuri só
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A forró olajon picit megpirongatom a lisztet. Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni. Lassanként felöntögetem a borsó levével. Na, itt az ideje csomómentesre keverni. Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom. A maradék tejfölt tálaláskor biggyesztem a közepére.

Hasonló receptek

Camamber sajt rántva

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült kemény tojás

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös tökfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: