Rakott tészta paradicsommal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz paradicsomknzerv
  • 40 dkg hámozott
  • 3ek sürített paradicsom
  • 2ek balzsamecet
  • 1ek oregánó
  • 1ek bazsalikom
  • 1ek rozmaring
  • 1kk őrölt pirospaprika
  • só bors.

Elkészítés:

A paradicsomos keverékhez a fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgépben pürésítjük a többi hozzávalóval. A sajtos keverékhez megreszeljük a parmezánt, belerakjuk egy keverőtálba, majd robotgéppel összedolgozzuk a tejszínes krémsajttal meg a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük szerecsendióval. A főzővizet megsózzuk és megfőzzük benne a tésztát. A mozzarellát és a sonkát kis kockákra vágjuk. A megfőtt tésztát leszűrjük fakanállal beleforgatjuk a sajtos keverékbe, majd a sajtos tészta felét egyenletes rétegben belesimítjuk egy tepsibe. Rákanalazzuk a paradicsomos keveréket, a sonkát, a mozzarellát meg a bazsalikomot és végül az egészet befedjük a maradék sajtos tésztával. A tetejére morzsoljuk a vajat. Forró sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Hasonló receptek

Gombával töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos sült rizs

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombapuffancs zöldfűszeres túróval

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: