Színes feketebab saláta
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 400 g feketebab konzerv
- 5-5 dkg sárga
- zöld és piros húsú kaliforniai paprika
- 2 fej lilahagyma
- Az öntethez: 100 ml víz
- 5 dkg mazsola
- 50 ml facsart lime leve
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál oregánó
- 2 teáskanál méz
- 2 teáskanál koriander
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- Tengeri só
- Őrölt bors.
Elkészítés:
Az öntethez forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele a mazsolát. Két percig főzzük, majd levéve hagyjuk hűlni körülbelül egy óra hosszát, amíg a mazsola megpuhul. Az egészet leturmixoljuk, hozzáadjuk a lime levét, az olívaolajat, az oregánót, a mézet, a koriandert és a római köményt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátához a hozzávalókat előkészítjük, a kaliforniai paprikákat megmossuk, és apróra kockázzuk, a lilahagymát felszeleteljük, és az egészet összekeverjük. Tálaláskor egy tálkában adjunk a salátához annyi öntetet, amennyi éppen ellepi, friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Tápérték egy adagban: Energia: 154 kcal, Szénhidrát: 20 g, Fehérje: 5 g, Zsír: 6 g.
Hasonló receptek
Túróval töltött paradicsom
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Olasz tésztasaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia hagymás burgonyaleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes