Nagymama kedvenc kosara
Hozzávalók:
- 1 nagyobb patiszon
- 1 fej brokkoli
- 1 doboz morzsolt csemegekukorica
- 1 kicsi főtt zeller
- 1 zöldpaprika
- 1 kicsi fej főtt karfiol
- 1 doboz zöldborsó
- 1 citrom
- 1 evőkanál porcukor
- 1 zacskó étkezési zselé
Elkészítés:
A patisszont hideg vízben megmossuk és forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, majd lehűtjük. A brokkolit és a zöldborsót, szintén enyhe sós vízben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A főtt zellert apró hasábokra vágjuk, a főtt karfiolt apró rózsákra szedjük, majd az egészet keverőedényben a citrommal és a porcukorral lazán összekeverjük. A kihűlt patisszon tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd beleöntjük az előkészített zöldségfélét, hozzáadva a zöldbabot, a kukoricát és a csíkokra vágott zöldpaprikát. Olvasztott és lehűtött sűrű aszpikkal párszor megöntözzük, hogy a hozzávalók egymáshoz kötődjenek. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Hasonló receptek
Sajtszószos pulyka- vagy csirkemell zöldségekkel
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mandulás pisztráng
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos palacsinta gombával
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes