Almaboros puncs

Ételtípus: Ital Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 liter almabor
  • 4 dkg fahéjas cukorszirup
  • 6 szegfűszeg
  • 2 darabka fahéj
  • csipetnyi szerecsendió (reszelt)
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • 2 narancs
  • 1 citrom

Elkészítés:

Az almabort a sziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a szerecsendióval és a gyömbérrel megmelegítjük. Hozzáadjuk a meghámozott és gerezdekre szedett citromot és narancsot. Újra tűzre tesszük és felforraljuk. Leszűrjük és tűzálló csészékbe töltjük.

Hasonló receptek

Flambírozott puncs

Ital, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Fűszeres kávé

Ital, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Téli puncs

Ital, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: