Sajtos zeller párizsiasan

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú zellergumó
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • (törött bors)

Elkészítés:

A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egy réteg főtt zellert szétterítünk benne. Beborítjuk főtt kemény tojáskarikákkal, tejföllel, reszelt sajttal és pirított vajas morzsával. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Sárgarépás-fetás cannelloni

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Finom sütőtök

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldborsóval töltött burgonya

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: