Sajtos zeller párizsiasan
Hozzávalók:
- 2 közepes nagyságú zellergumó
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 4 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só
- (törött bors)
Elkészítés:
A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egy réteg főtt zellert szétterítünk benne. Beborítjuk főtt kemény tojáskarikákkal, tejföllel, reszelt sajttal és pirított vajas morzsával. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Sárgarépás-fetás cannelloni
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Finom sütőtök
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsóval töltött burgonya
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes