Burgonyás pogácsa

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 120 g schär mix b
  • 100 g coelipan lisztkeverék
  • 1 közepes reszelt főtt burgonya
  • reszelt Pannónia sajt
  • 20 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g tejföl
  • csipet cukor
  • 1 teáskanál só
  • 160 ml víz
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés:

A lisztekhez reszeljük a burgonyát. Ebbe tesszük a tejfölt, a tojást, a sót és az élesztőt, amit előtte kicsit felfuttatunk 160 ml kézmeleg vízben 1 teáskanál cukor társaságában. Hozzáadunk még 2 evőkanál olajat és géppel jól elkeverjük. Közben bekapcsoljuk a sütőt. A tésztát kizsírozott muffinformákba adagoljuk úgy, hogy vízbe mártott kanállal szedjük ki és a formát csak félig töltjük meg a masszával. Mindegyik tetejére teszünk egy-egy nagy csipet reszelt sajtot, majd pihentetjük, amíg a sütő jól bemelegszik. Kb. 20 perc múlva betoljuk a sütőbe és légkeveréssel 175°C-on 20 percig sütjük. 12 db csodás pogácsa lesz ebből a mennyiségből. Légkeverés nélkül kb. 5 perccel tovább süssük!

Hasonló receptek

Sajtos rúd

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos guba

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fekete-fehér muffin

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: