Máté 1 éves szülinapi bulija

Blog: Babakuckó - Szerző: kranki

Szombatra kaptunk meghívót a keresztfiúnk első szülinapjára. Anyósomékhoz szólt a meghívás, mivel ők kertes házban laknak, jobb ott egy kerti party, mint bent egy lakásban összeizzadni!

A két gyerkőc miatt a buli délután egy óra utánra lett meghírdetve, mivel akkor ébrednek fel. Ezért érkeztünk mi is fél kettőre a helyszínre. A sógorom épp a szülinapos lufikat akasztotta fel a kapualjra,az ő apósáék grilleztek hátul, anyósomék a salátákat, a köreteket szervírozták, míg a dédik már a teraszon várakoztak. A teraszon szépen meg volt terítve, az asztalon Micimackós papírtányérok, és macis - névreszólós poharak sorakoztak egymás mellett. Már csak az ünnepelt és anyukája hiányzott!

Hamarosan ők is megérkeztek. A két fiú hatalmas visítással és öleléssel köszöntötte egymást.

Következett az ajándék átadás: először a két-két nagyszülő köszöntötte fel az unokájukat, majd a dédik következtek, végül mi a keresztszülők zártuk a sort.

Máté azt sem tudta, hová nyúljon, mindenütt ajándék kupacok hevertek a pléden. Szerencsére senki sem felejtkezett el a mi kisfiúnkról sem, ő is kapott ajándékot! Igaz, neki a jövő héten lesz a szülinapja, és az sem kerek (csak 1 és fél), de fontos volt, hogy ő is kapott valamit! Így együtt bontogatták a csomagokat. Néha-néha egy pillantást vetettek a másikra, vajon ő mit kapott, főleg, ha az hangot is adott ki, de mindenki el volt a saját meglepetésével!

Ezek után következhetett végre az evés! Finomra sikerültek a grill húsok, a baconszalonnába tekert virslik és kolbászok...hozzá a fincsi friss zöldség saláták.....jól bekajáltunk! Menet közben Tomcsi is evett ezt-azt, amit sikerült a szájába dugnom.

Közben beborult az ég, elkezdett cseperegni az eső is, így a szülinapi tortát csak a kapualj alatt tudtuk elfogyasztani. De ott is nagyon nagy sikere volt. 

Máté anyukája hozta (és sütötte) a tortát, rajta az 1-es számgyertya és a halacskás marcipán figura. Mi pedig elénekeltük a "Boldog születésnapot" című nótát, majd Máté megpróbálta elfújni a gyertyát, nem sok sikerrel....végül Tomcsi sietett a segítségére! Máté közben lekapta a tetejéről a marcipán figurát, és elkezdte rágcsálni. Pár perc múlva úgy nézett ki, mint aki sárban hempergett...még a haja is ragadt a marcipántól!

Kíváncsi leszek a fényképekre!

Ez a nap is gyorsan véget ért, mehettünk haza fürdetésre!

Furcsa volt, hogy egy évvel ezelőtt a sógornőm volt nagy pocakos, most meg én vagyok.......hogy elszaladt egy év!!

Vajon mi lesz jövőre?