Ha étvágytalan... - mascarponés gyümölcshab

Blog: Rák, leves és egyéb finomságok - Szerző: Van Holnap! Zsakos Alapitvany

A daganatos betegek étvágytalanságán sokat javíthat, még a hányingert is csökkentheti, valami hűvös finomság, amit egy kiskanállal szépen lassan lehet falatozni, ahogy jól esik a betegnek. Még jobb, ha ez a finomság még tápláló is, hiszen a kalória és a fehérje nagyon fontos a betegség ellen harcoló szervezet számára.  

25 dkg erdei vegyesgyümölcs (lehet fagyasztott is), 2-3 evőkanál méz, 20 dkg mascarpone

A gyümölcsöket nyomjuk át egy sűrű szitán, mert a habhoz csak a levükre lesz szükségünk (esetleg használhatunk 100%-os gyümölcslét is). A kifacsart gyümölcslét öntsük egy keverőtálba, adjuk hozzá a mascarponét, és két kanál mézet. Habverővel magas fordulaton keverjük néhány percig, hogy jól felhabosodjon. Ezután ha szükséges még adhatunk hozzá mézet, de fontos, hogy csak apránként, mert ha túl édes lesz, az még ettől is elveheti a beteg kedvét.