Zöldborsó-krémleves (Trutyi leves :))
Blog: Rák, leves és egyéb finomságok -
Szerző: Van Holnap! Zsakos Alapitvany
Újra recept. Egy nagyon finom, és tápláló leves, amiben a legjobb, hogy mindössze 15 perc alatt elkészül, és a hozzávalók sem túl bonyolultak.
20 dkg mirelit zöldborsó
5 dl zöldségleves alaplé
1 szál újhagyma
1 db nagy mozzarella
Abrosót lobogva forró zöldséglevesbe tesszük, hozzátesszük a félbevágott újhagymát, majd 10-12 percig főzzük, míg puhára nem fő. Ha kész, az újhagymát kivesszük, kidobjuk. Turmixgépbe beledaraboljuk a mozzarellát, rákanalazzuk a borsót a kevés levével, majd alaposan összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, tegyünk még a léből hozzá.