Ebola - Az egyetemek felkészültek az érintett országokból érkező hallgatók fogadására

Több száz külföldi diák érkezik a magyar felsőoktatási intézményekbe, ami felvetheti az ebolajárvány terjedésének kockázatát. A Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem közleménye szerint fel vannak készülve a külföldi hallgatók fogadására.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Ha egy alkalommal is tévednek a kérdőívekkel

Hozzászóló: MK, 2014-08-26 20:08
Ha egy alkalommal is tévednek a kérdőívekkel a kockázat megítélésében és egy olyan terjeszt betegséget akit kockázatmentesnek gondoltak, akkor egy egész kollégium megbetegedhet, mert közös mosdót, menzát használnak. Ha ez bekövetkezik, akkor ki lesz a felelős?A kollégiumokban szorosabb közelségben élnek a diákok, mint egy családban. Egy egyén kontaktusai visszakövethetetlenek egy kollégiumban.A kérdőívek kitöltetése és a tájékoztatók átadása látszatintézkedés. A megoldás a lappangási időre szóló karantén lenne a fertőzött országokból érkezők esetében.