Babakelengye

Blog: Áldott állapotban - Szerző: kranki

Mint ígértem, nagyjából összeszedtem mik is azok a dolgok, amikre tényleg szükségünk volt a kezdetek kezdetén....

Nagyon nehéz előre vásárolni, hisz csak az ultrahang eredmény alapján tudsz viszonyítani mekkora is lesz a pici. Én 56-os méretűekből vettem egy pár darabot, mert általában a legtöbb baba 48 és 52 centiméter hosszúsággal születik. A többi pedig 62-es méretű lett, gondolván a későbbi időszakra is. Tomcsi februárban született, neki inkább vastagabb, melegebb ruhácskákra volt szüksége. Ezért vagyok most egy kicsit gondban, mert Ágica viszont augusztus végén születik meg, neki pedig inkább vékonyabb, nyáriasabb rucik kellenek. Szóval hiába második gyerkőc, nem vagyok benne biztos, hogy a bátyó tipegői (ami ráadásul mind plüss hosszú ujjú) jók lesznek rá. Na meg persze, ha már KISLÁNY, akkor öltöztessük is úgy! Nincs igazam?

Tehát bodyból kell sok, mert pláne az elején lebüfizi magát, vagy véletlenül kakis lesz a body....ez az a ruhadarab amiből jó ha van bőven (nekem Tomcsinak volt kb. 10 db), így nem kell minden nap mosni. Nyilvánvaló téli babánál több hosszú ujjú és vastagabb darabokra van szükség, míg Ágicánál 1-2 darab ujjatlan is került a rövid ujjúak, és a napozók közé.

A tipegő vagy más néven rugdalózó évszak- és időjárás függő. Tomcsinál egyértelmű, hogy télen szükség volt a meleg tipegőre, míg most csak egy pár darab ujjatlan tipegőt szereztem csak be.

A védőnőtől kapott listán szerepel rékli, kising, kocsikabát, és még sok egyéb, ami szintén személy- és évszakfüggő. A kocsikabát ősszel és tavasszal hasznos, én anorákot, overált használtam télen.

Nekem egyszerűbbnek, praktikusabbnak és persze nem utolsó sorban melegebbnek tűnt, mint bármi más.

Ja és a sapka....kisfiúknak kis smicis kalap, kislányoknak kendő nyáron, télen pedig a jó meleg,vastag sapka! Olyan édesek benne!

És a kiscipő? Tündéri, mint a kiszoknik!!! A barátnőm kislánya, például mobiltelefontartónak elkért már egy párat!

A kocsicipők a kinti sétáknál mutatós darabok, de nem nagyon kell beruházni belőlük (gyorsan is nő a lábuk, bundazsáknál pedig nem is látszik) Majd ha el kezdenek lépegetni, akkor van jelentősége. Akkor viszont csak jót kell vásárolni!

Éjszakára a hálózsákot javaslom, nekem ez tuti bejött, még most is abba teszem, mert ezt nem tudja lerúgni magáról! Annak idején kaptunk egy gombosat, amivel állítani tudom a hosszát, és még mindig jó a méret!

A kórházból való hazahozatalra a szülők mindig valami szépet és újat szeretnének, ez természetes, ezzel mi is így voltunk/vagyunk!

Na de pólyában vagy bébihordozóban jobb hazajönni a picinek? Sokat olvastam erről a témáról, és nagyon megoszlanak a vélemények. Mi az első babánál is a pólya mellett döntöttünk, de nem bántuk meg. Annak a csöppségnek jó az az érzés, hogy körül fogja valami puha és meleg. Ráadásul nekünk is könnyebb megfogni pólyában, mint anélkül.

Tomcsinak volt egy pár darab "orvoshoz járós", elegánsabb ruhadarabja, a többi pedig otthoni használatra volt tökéletes.

Összefoglalóul: az a lényeg, hogy 100 %-os pamutból legyen minden ruhadarab, amely a baba testével érintkezik.

Ne vegyetek egy méretből sokat, mert nem tudhatjátok előre, milyen ütemben növekszik a kicsi, és ráadásul nagyon sokat ajándékba is kaptok! (Ötlet: ha kérdezik a rokonok, mire van szükségetek, mondjátok el bátran, ruhaméretnél inkább mindig nagyobbat kérjetek, mint amekkora éppen szükséges - azt tovább tudjátok használni-.)

Mi Ágicával jól állunk, már csak a hazahozós ruci hiányzik,,,,,meg egy szép aranyfülbevaló a kiscsajszli fülébe.....(hátha ezt keresztanyuék is olvassák:))