Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a le nem szállt here

MTI
megjelent:

Azoknál a fiúknál, akik heréi megszületésük után nem szálltak le a herezacskóba, csaknem háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki későbbi életükben hererák - idézte brit kutatók megállapítását a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóirat.

Összesen több mint 2 millió férfi bevonásával 1980 és 2007 között készült az a 12 korábbi tanulmány, amelynek adatait a Glasgow-i Egyetem munkatársai áttekintették és elemezték tanulmányukban.

Eredményeik szerint 2,9-szer nagyobb volt a kockázata a hererák kialakulásának azoknál, akiknek születésük után nem szálltak le a heréik.

Az Archives of Disease in Childhood című szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerint az újszülött fiúk 6 százaléka jön világra úgy, hogy még nem szálltak le heréi a hasüregből a herezacskókba. A herék normális esetben a születés előtt szállnak le, de ezekben az esetekben a hasüregben maradnak.

A húgycs?, a herék és a hímvessz? sérülései
A férfi nemi szervek sérülése (harapás, szúrás, ütés), kékes elszíneződése, a heves fájdalom, duzzanat sok esetben szakértői segítséget kíván megmentésük érdekben. A húgycső, a herék és a hímvessző sérülései>>

(MTI)

Cikkajánló

A férfi nemi szervek fejlődési rendellenességei

Dr. Soltész Annamária, általános orvos
A húgycső, a hímvessző és a herék fejlődési zavarai szerencsére ritkán fordulnak elő, viszont néhány esetben közösülési képtelenséghez vezethetnek, vagy akadályozhatják a vizeletürítést.
Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

Országos Onkológiai Intézet - Dr. Bíró Krisztina, belgyógyász, klinikai onkológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Ötvenentúl.hu
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.