"Elfelejtek dolgokat mostanában, mi lehet ez?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

43 éves vagyok. Nagyon aggaszt, hogy elfelejtek dolgokat mostanában. Mivel fejleszthetem a memóriámat leghatékonyabban? Milyen vitamint fogyasszak ennek érdekében? Mikor gyanakodjak, hogy itt valami több van, mondjuk Alzheimer-kór, vagy agydaganat? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Alzheimer-kór

Időnként mindenkinek kihagy a memóriája. Teljesen természetes dolog elfelejteni ritkán látott emberek nevét. Az Alzheimer-kór figyelmeztető jelei>>

Tisztelt Kérdező!

A feledékenységnek több oka lehet, először érdemes végiggondolni, nem valamilyen egyszerű magyarázata van, pl. túlterhelés, kevés/rossz alvás, szorongás, netán valamilyen szer (drog, alkohol)?

Általában a szellemi tevékenység, keresztrejtvény, logikai feladatok, olvasás segít a memória, gondolkodás karbantartásában.

Hiszem, hogy vitaminok és nyomelemek segíthetnek ebben, sokféle jöhet szóba, természetgyógyászati boltban ill. patikákban tudnak segíteni, széles a választék.

Memóriajavító ételek

Fekete csokoládé, tea, bor -kutatások igazolják az eredményességüket.
Memóriajavító ételek>>

Agydaganatra csak akkor kell gyanakodni, ha egyéb testi tünetek is lennének (megjegyzem, nem a feledékenység a vezető tünet!). Alzheimer-kór később szokott jelentkezni, ill. a családi előfordulás ad okot a gyanúra.

A feledékenységet egyébként Ön is és családtagjai is észrevehetik, nem az Ön "tudta nélkül" alakul ki. Amennyiben a fenti átgondolás, netán szükséges életmódváltoztatás és vitaminok nem segítenek, akkor kérheti neurológus segítségét.

(WEBBeteg - Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter)

Cikkajánló

Agydaganat - Mire számíthat a beteg?

Dr. Zsuga Judit, neurológus
Agydaganat
Az agydaganat által okozott tünetek a daganat méretétől, elhelyezkedésétől és a daganat növekedési sebességétől függnek. Egy lassan növő daganat még viszonylag nagy méret esetén is lehet tünetmentes.
Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Pécsi Balázs, sebész, mellkassebész, klinikai onkológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.