Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék

Országos Vérellátó Szolgálat
megjelent:

Negyedik alkalommal szervezik meg az „Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék!” elnevezésű véradórendezvényt az ország hét helyszínén szeptember 28-án. Ezzel hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára a már hagyománnyá vált országos légimentős véradáson.

Figyelemfelhívó véradókampányt szervez idén is a Magyarországi Légimentésért Közhasznú Alapítvány a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel együttműködve.

Véradásra idén szeptember 28-án, szombaton 09:00 és 18:00 óra között, hét helyszínen várják az önkéntes véradókat. (Budaörs, Balatonfüred, Keszthely, Paks, Szentesen, Miskolc, Hajdúböszörmény). A különböző helyszíneken a kezdés és a zárás időpontja eltérhet, ezért érdemes megnézni indulás előtt.

Véradó helyszínek

A nap különlegessége, hogy a mentőhelikopterek a véradás helyszíneire kitelepülve biztosítják az aznapi ügyeletet. Ha beérkezik egy riasztás, onnan szállnak fel és oda is érkeznek majd vissza.

A légimentős véradásra sok család érkezik gyermekeivel, így a fiatalok is megismerkedhetnek a légimentés fontosságával, miközben tanúi lehetnek, hogy szüleik is életmentésben vesznek részt a véradással.

Ezek az alkalmak nemcsak a segítségnyújtásról szólnak, hanem a következő generációk számára is példát mutatnak az összefogás és a felelősségvállalás terén.

Kapcsolódó Véradási szabályok és tippek

(Országos Vérellátó Szolgálat)

Cikkajánló

Adj vért a légimentőkkel
Adj vért a légimentőkkel

Véradórendezvény 28-án.

Ciklikus hányás szindróma
Ciklikus hányás szindróma

Visszatérő hányással jár.

WEBBeteg - Tóth András, újságíró
Dr. Bakti Éva orvos, termelésvezető
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Cs. K., fordító
Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.