Visszautasíthatja-e a szülő rákos fiának kezelését?

Független hírügynökség
megjelent:

Az egész Egyesült Államokban keresnek a rendőrök egy nőt, aki rákbeteg fiával eltűnt, hogy ne kelljen kemoterápián átesnie a gyereknek. Ezt a BBC írta csütörtökön.

Colleen Hauser azt közölte eltűnése előtt egy minnesotai bíróval, hogy azt szeretné, ha a fiát inkább természetes gyógymódokkal kezelnék. A nőnek kedden kellett volna megjelennie egy bírósági meghallgatáson. Fia, a 13 éves Daniel mellkasában egy daganatot mutatott ki a röntgen. Az orvosok szerint a gyerek meg fog halni a hagyományos kezelések nélkül.

Danielnél az úgynevezett Hodgkin-limfómát mutatták ki a vizsgálatok. Ez egy viszonylag jól gyógyítható betegség kemoterápiával és besugárzással, amennyiben időben kezdik el a kezelést. A szülők azonban visszautasították mindkettőt, mert mint az anya, Colleen Hauser közölte: vallási hitükkel ellenkezik a két gyógymód, mivel azok megmérgezik a testet.

A rendőrség szerint az apa, Anthony együttműködött a hatóságokkal, mielőtt kiadták felesége ellen az elfogatóparancsot. Az amerikai média rendőrségi információkra hivatkozva azt közölte szerdán, hogy anyát és fiát Kaliforniában látták, és valószínűleg Mexikó felé tartanak.

Alternatív gyógymódot akar

A család 130 kilométerre Minneapolistól, Sleepy Eye-hoz közel, egy farmon él. A férj, Anthony Hauser azt mondta a hatóságoknak, hogy felesége nem közölte vele a tervét, és az óta nem beszélt sem vele, sem a fiával, hogy elindultak. Azt is mondta: reméli, hogy az asszony vagy kezelésre viszi a gyereket, vagy hazahozza.

Colleen Hauser állítólag azt közölte korábban, hogy a fiát gyógynövényekkel, vitaminkúrával, ionizált vízzel és más alternatív gyógymódokkal akarja kezeltetni. Azt is mondta egy bírónak, amikor még megjelent nála, hogy olyan kezeléseket akar, amilyeneket a Nemenhah Band néven ismert amerikai-indián vallási csoport előír ilyen esetekre.

A csoport alapítója úgy nyilatkozott: Collen Hauser hibát követ el, hogy menekül a hatóságok elöl. "Az ember semmit nem old meg, ha nem veszi figyelembe egy bíró határozatát" - mondta Phillip Cloudpiler, aki saját állítása szerint a csoport fő gyógyítója.

(FH)

Cikkajánló

Visszérkrémek
Visszérkrémek

Használhatnak, de csak egy darabig.

Vitaminok
Vitaminok

Alapvető tudnivalók a vitaminokról.

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus
WEBBeteg - Dr. Molnár Katalin, onkoradiológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.