Computeres játékkal az idősek mozgáskoordinációjáért

Független Hírügynökség
megjelent:

A Nintendo egy új verziójával küzd az esések ellen egy skót idősek otthona. A betegségekből felépülőben lévő időskorúaknál a reggeli torna helyett bevezettek tíz perc computeres játékot a Wii-n, amely a mozdulatokra reagál.

Szakértők szerint ez segít összehangolni az agy, a szem és a kéz működését.

A Whitehills szociális otthon eleinte egy kölcsönkészüléket működtetett, majd adományokból vásárolt három saját Nintendo Wii-t, de az érdeklődésre való tekintettel újabbak megvételét tervezi. A lakók kedvence a számítógépes bowling, és jelenleg egy szenzorokkal ellátott kisszőnyegre gyűjtenek, ami tovább fokozná a játék valószerűségét.

A skót társadalombiztosítási központ (NHS Scotland) adatai szerint az idősek otthonába kerülők több mint fele küzd stabilitási problémákkal, és esik el, ami komolyabb sérüléseket okoz. Ezért döntött a létesítmény vezetője a mozgáskoordinációt javító játék bevezetése mellett. Janice McEwan szerint a kisebb mozdulatokra reagáló konzol kezeléséhez az otthon lakóinak mozognia kell, ami dolgoztatja az izmaikat és továbbcsökkenti az esések valószínűségét.

A sportfelelős Avril Mitchell szerint azonban a computeres játék nem zárja ki a torna és a szabad levegőn végzett gyakorlatok szükségességét, de rossz idő esetén a Nintendo tökéletes kiegészítő.

Az időseket segítő Help the Aged jótékonysági szervezet üdvözölte az új módszer bevezetését, mert az aktívvá teszi az otthonok lakóit.

(FH)

Cikkajánló

Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.