Koronavírus: Kínában véget ért a járvány

Reuters
megjelent:

Kína egészségügyi bizottsága hivatalosan bejelentette, hogy az országban elmúlt a koronavírus-járvány - közölte a Reuters.

A legfrissebb adatok szerint Kínában 80 932 ember fertőződött meg. 62 880 ember már felépült, 3172 ember pedig meghalt a vírus következtében.

A kínai Vuhant január végén helyezték vesztegzár alá, a héten pedig néhány vállalat újraindíthatta a tevékenységét a városban.

Kínában a járvány február közepéig gyorsuló ütemben terjedt, majd a hónap második felében már egyre kevesebb új megbetegedés történt, ezzel párhuzamosan egyre többen gyógyultak meg. Az utóbbi két hétben már csak elszórtan diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzöttet. Ahogy az alábbi diagramon is látszik, Kínában egy bő hónap alatt sikerült megfékezni a fertőzés terjedését.

A világ többi részén - így Európában is - ugyanakkor még felfutó ágban van a járvány. Március 11-én egy nap alatt világszerte összesen mintegy 7100 új fertőzöttet fedeztek fel, amely napi csúcsnak számít.

Koronavírus grafikon

A koronavírus fertőzések alakulása, forrás: Johns Hopkins University

A koronavírus-járvány miatt a kormány március 11-én rendelt el veszélyhelyzetet. A most megjelent kormányrendelet ezeket a szabályokat tartalmazza részletesen, amely március 12-től már hatályba is lépett.

Fontos egészségügyi tudnivalók a koronavírus járvány idejére

(Reuters)

Cikkajánló

Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.