4-re nőtt a koronavírussal fertőzött elhunytak száma

Koronavírus Sajtóközpont
megjelent:

Újabb koronavírussal fertőzött beteg halt meg. Egy 53 éves magyar férfi hunyt el, aki többszörös krónikus betegségben szenvedett. Ezzel négyre nőtt az elhunytak száma.

103 igazoltan koronavírussal fertőzött beteget tartanak nyilván, és 117-en vannak karanténban. Eddig hazánban heten gyógyultak ki az új koronavírus okozta fertőzésből.

Bárki elkaphatja

Az elhunytak krónikus betegségekben szenvedtek, tehát a nagy kockázatú csoportba tartoztak a koronavírus-fertőzés szempontjából. De amellett, hogy vannak kockázati csoportok - mint a 65 év felettiek és életkortól függetlenül az immunhiányos vagy egyéb krónikus betegségben szenvedők -, fontos tudni, hogy a betegséget bárki elkaphatja! Ezért elengedhetetlen, hogy midnenki betartsa az alapvető higiénai szabályokat! Aki teheti, maradjon otthon!

Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

A járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 103 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár.

(Koronavírus Sajtóközpont)

Frissítve: 2020.03.21. 07:41, Megjelent: 2020.03.21. 07:41
Címkék: Koronavírus téma

Cikkajánló

Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.