Koronavírus: először csökkent a betegek száma Magyarországon

WEBBeteg
megjelent:

Még korai trendfordulóról beszélni, mindenesetre a szerdán közzétett adatok alapján a járvány kezdete óta először fordult elő, hogy az aktív esetek (az adott napon betegek) száma csökkent Magyarországon!

Az újonnan vagy összesen felismert fertőzöttek száma mellett fontos mutató az is, hogy hány fő beteg aktuálisan az adott napon. Mivel idővel egyre többen gyógyulnak meg, és sajnos az elhunytak száma is emelkedik, az ún. aktív esetszám alacsonyabb, mint az összes, március eleje óta megfertőződött emberek száma.

A ma közzétett adatok szerint kedden, április 14-én 67 új esetet diagnosztizáltak, ezzel párhuzamosan 12 honfitársunk vesztette életét, továbbá 70-en gyógyultak meg. Ez azt jelenti, hogy míg a keddi adatok szerint 1268 koronavírusos beteg volt Magyarországon, addig a mai adatok szerint 1253, így 15 fővel csökkent a betegszám. Ez a járvány kezdete óta nem fordult még elő.

A javulás elsősorban a gyógyultak magas száma miatt következett be, de az újonnan felfedezett betegek száma is kedvezően alakult a múlt heti adatokhoz képest.

Legutóbb frissült: 2020. április 15. 08:30
Adatok forrása: Koronavírus Sajtóközpont
Aktív eset: 1253; Összes eset: 1579; Elvégzett tesztek száma: 37 326

Valószínűleg korai még trendfordulóról beszélni, azaz nem biztos, hogy a kedvező folyamat nem törik meg, és ezután csak hasonló számokat fogunk látni. Egy-egy napon eddig is előfordult már olyan, hogy akár a megbetegedések, akár a gyógyultak száma kissé kiugró értéket mutatott. Amennyiben több nap (legalább 4-5, de inkább egy hét) átlagában is változás következik be, akkor lehet csak trendfordulóróként értékelni. Elképzelhető, hogy több gyógyult beteg esetében a vírusmentességet megerősítő teszt az ünnepek alatt csúszott néhány napot, így most egyszerre nagyobb számban nyilvánítottak gyógyultnak sokakat.

További friss adatok a járványról:

(WEBBeteg.hu)

Cikkajánló

Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.