T-vitamin - Miért fontos?

frissítve:
A T-vitamin (troxerutin) egy kevéssé ismert flavonoid vegyület. Miért fontos? Mit lehet tudni róla?
A T-vitaminról annyit lehet tudni, hogy szerepe van a vérzékenység, a vérszegénység és az ödéma megakadályozásában. Ezt a hatását érfalvédő tulajdonságának köszönhetjük, ezért visszérbetegségekben és vénás keringési elégtelenségben alkalmazható vitamin.
Kimutatható a szezámmagban, valamint a tojássárgájában. A szükséges napi beviteli mennyiségét még nem határozták meg.
A vérzékenység |
A vérzékenység tág fogalom, a kissé elhúzódó banális vérzésektől az életveszélyes betegségekig terjed. A véralvadási folyamatokat több szinten, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszerek szabályozzák a szervezetben, ezek bármelyike sérülhet, így a véralvadás elhúzódását vagy elmaradását, ezzel vérzékenységet okozva. A vérzékenység lehetséges okai |
Forrás: WEBBeteg
Szerzőnk: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember