Több szex, kevesebb merevedési zavar

Független Hírügynökség
megjelent:

Kevesebb erekciós problémával kell szembenézniük azoknak az idősebb férfiaknak, akik rendszeres nemi életet élnek - derült ki finn kutatók tanulmányából, amelyet a The American Journal of Medicine című amerikai orvosi szaklap júliusi száma közölt.

Potencia teszt
A potencia teszt kitöltése

Az európai kutatók öt éven keresztül vizsgáltak közel ezer 55 és 75 év közötti férfit a finnországi Pirkanmaa városában, és arra a megállapításra jutottak, hogy feleakkora a merevedési zavarok kialakulásának kockázata azoknál, akik hetente legalább egy alkalommal élnek nemi életet, mint azoknál, akik ennél kevesebbszer.

A Tampere Egyetemi Kórház urológiai osztályának kutatói természetesen további okait is vizsgálták az erekciós problémák kialakulásának - így megállapították, hogy a cukorbetegség, a szívproblémák, a magas vérnyomás vagy akár a depresszió is hatással lehet az idősödő férfiak teljesítőképességére.

A tanulmány legmeglepőbb része azonban mégis a szex gyakoriságával kapcsolatos megállapításuk volt. A kutatók szerint ráadásul ugyan a heti egyszeri aktus felére csökkenti a merevedési zavar kockázatát, ám azoknál az ötven fölöttieknél, akik hetente háromszor vagy többször bújnak ágyba partnerükkel, negyedére csökken az erekciós problémák veszélyének mértéke.

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
WEBBeteg - Dr. Barla Erzsébet, nephrológus
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.