Pattanások és bőrgomba - Van megoldás, az Octenisept

Allegro Kft. - Támogatott tartalom
megjelent:

Az emberek többségének legalább egyszer gondot okoz a bőr gombás megbetegedése, illetve a pattanások megjelenése. A panaszok kezelésére azonban létezik hatékony gyógyír. (x)

A pattanásos bőr

A beszáradt faggyú és a baktériumok a bőr pórusaiban összegyűlnek (mitesszer), amely elzárja a szőrtüszőből ürülő faggyú útját. Az elzáródás következtében a baktériumok tovább szaporodnak és a faggyúban levő zsírokat lebontva, tovább irritálhatják a bőrt, végső esetben gennyes szőrtüsző és faggyúmirigy gyulladást okoznak.

Ha a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik, a baktériumok elszaporodhatnak, a bőr begyullad, és kialakul az akné. Ennek a bőrproblémának fokozottabb jelenléte kamaszkorban figyelhető meg. A hormonális változások hatására azonban a későbbi életkorokban is kialakulhat. Az akné leggyakrabban a test faggyúmirigyekben gazdag területein jelentkezik például a homlokon, orrcimpákon és az állon.

Az aknés, sebes bőrfelület kezelésére is alkalmas az Octenisept.

„Arclemosóként” használva kitisztítja és lefertőtleníti a pórusokat. Télen a bőr öntisztulása csökken, így a tünetek fokozódnak, a nyári napfény azonban jótékony hatással van a bőrre – ilyenkor általában kevesebb aknés elváltozás keletkezik a bőrön.

Bőrgomba mint népbetegség

Meglepő tény, hogy 10 emberből 7 szenved a lábgombától. Elcsépelt témának tűnik, de súlyos betegségek forrása is lehet (pl. nyirok érgyulladás, orbánc, ekcéma). Akik elhanyagolják, saját környezetüket sodorják veszélybe.

Érdemes tudnunk, hogy a meleg, nedves és sötét környezetben tenyészik, ezért rendkívül fontos a gondos lábápolás. A tünetek először a talpon és a lábujjak között jelennek meg. Kivörösödik, viszket, majd hámlás és fájdalom jelentkezik. A higiéniai szabályok betartásával megelőzhető a baj, ha pedig már kialakult, akkor bizonyos ideig akár orvosolható is.

pattanás octenisept

Az Octenisept oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Fertőtlenítő oldat, amely alkalmazható ujjközi gombás fertőzés ismételt, rövid távú támogató kezelésére.

Az érintett területet reggel és este kell bepermetezni a készítménnyel. Alkalmazás után mindig hagyni kell a készítményt legalább 2 percig a kezelt területen a további eljárások elvégzése előtt.

Az 50 ml-es kiszerelésű Octenisept ráadásul nagyon kis helyen elfér és gyorsan megoldható vele a lábunk fertőtlenítése sportolás vagy uszoda használata után is.

Olvassa el a készítmény betegtájékoztatóját is!

(Allegro Kft.)

Frissítve: 2016.04.29. 13:07, Megjelent: 2016.04.29. 13:07
Címkék: Bőrápolás téma

Cikkajánló

Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Kádár Eszter
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.