Immunerősítés természetes úton a gyógygombákkal

Szponzorált tartalom
megjelent:

A gyógygombákat már évezredek óta alkalmazzák a távol-keleti gyógyászatban. Fogyasztásuk számtalan pozitív előnnyel jár, melyek közül az egyik legfontosabb az immunerősítés, azaz a szervezet védekező mechanizmusának támogatása. (x)

GyógygombákAz immunrendszer erősítése napjainkban különösen fontos, hiszen az emberi szervezet számtalan tényezőnek van kitéve. Rosszabb minőségű élelmiszerek, feldolgozott ételek, vírusok megjelenése – a lista hosszú.

Gyógygombákkal az immunrendszer természetes módon erősíthető, ezenkívül sok más jótékony hatásuk van az emberi szervezetre, melyet számtalan kutatás is megerősített az utóbbi évtizedekben.

A legismertebb gyógygombák és előnyeik

A három legjobb immunerősítő gyógygomba a shiitake, a ganoderma lucidum, illetve a hernyógomba. Ezek olyan anyagokat tartalmaznak, melyek a bélfalon át felszívódva gyakorolják hatásukat. Sejtszinten lépnek kapcsolatba az immunrendszer alapjait képező egységekkel, így serkentve működését.

A shiitake leginkább immunerősítő hatásairól ismert, ezenkívül daganatos betegségek kezelésére, az általános energiaszint növelésére, váladékkal járó betegségek gyógyítására, valamint a keringési rendszer erősítésére ajánlják.

A Ganoderma lucidum, más néven reishi gomba vagy pecsétviaszgomba Ázsiában őshonos. Támogatja az olyan természetes ölősejtek működését, mint a limfociták és fehérvérsejtek. Ezek felelnek a testidegen anyagok elpusztításáért, a rákos sejtek redukálásában pedig kulcsszerephez jutnak. Nagymértékben erősíti az immunrendszert, így a szervezet ellenállóbbá válik és képes szembeszállni a káros szabad gyökökkel.Gyógygombák fogyasztása

A hernyógombát a tüdő-, a máj- és a veseműködés rendellenességei ellen, teljesítménynövelésre és a légzésfunkciók javítására, valamint asztmára és szexuális zavarok kezelésére használják. Sportolóknak és időseknek is különösen ajánlott, főleg fokozott fizikai igénybevétel esetén.

A mandulagombát egészségmegőrző és életmeghosszabbító hatása miatt az ősidők óta fogyasztják. A süngombát emésztőszervi és kiválasztószervi problémák esetén alkalmazzák, valamint a szellemi teljesítőképesség növelésére. A maitake, más néven bokrosgomba szintén immunerősítőként ismert, melyet vírusos fertőzések, valamint koleszterinszint- és vérnyomás csökkentésre és elhízás ellen is alkalmaznak kiegészítő kezelésként.

A gyógygombák fogyasztása

A gyógygombákat általában kapszula formájában alkalmazzák, de por formájában is elérhetők. Nem szabad nyersen fogyasztani őket. A kapszulák kizárólag természetes eredetű, vegyszermentesen előállított hatóanyagokat tartalmaznak, adagolásuk egyszerű.

A gyógygombákat lehetetlen túladagolni, mert csak annyi hasznosul belőlük, amennyire valóban szüksége van a szervezetnek.

Cikkajánló

Immunerősítés
Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.
Sport
Sport

15 hasznos tipp kezdő sportolóknak.

Migrén és hipertónia
Migrén és hipertónia

Okozhat fejfájást a magas vérnyomás?

WEBBeteg - Dr. Kőműves Anikó, szakgyógyszerész, orvos- és egészségtudományi szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Vas Felícia Emese, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Oxygen Medical - Dr. Babai László, prevenciós szakértő