Immunerősítés természetes úton a gyógygombákkal

Szponzorált tartalom
megjelent:

A gyógygombákat már évezredek óta alkalmazzák a távol-keleti gyógyászatban. Fogyasztásuk számtalan pozitív előnnyel jár, melyek közül az egyik legfontosabb az immunerősítés, azaz a szervezet védekező mechanizmusának támogatása. (x)

GyógygombákAz immunrendszer erősítése napjainkban különösen fontos, hiszen az emberi szervezet számtalan tényezőnek van kitéve. Rosszabb minőségű élelmiszerek, feldolgozott ételek, vírusok megjelenése – a lista hosszú.

Gyógygombákkal az immunrendszer természetes módon erősíthető, ezenkívül sok más jótékony hatásuk van az emberi szervezetre, melyet számtalan kutatás is megerősített az utóbbi évtizedekben.

A legismertebb gyógygombák és előnyeik

A három legjobb immunerősítő gyógygomba a shiitake, a ganoderma lucidum, illetve a hernyógomba. Ezek olyan anyagokat tartalmaznak, melyek a bélfalon át felszívódva gyakorolják hatásukat. Sejtszinten lépnek kapcsolatba az immunrendszer alapjait képező egységekkel, így serkentve működését.

A shiitake leginkább immunerősítő hatásairól ismert, ezenkívül daganatos betegségek kezelésére, az általános energiaszint növelésére, váladékkal járó betegségek gyógyítására, valamint a keringési rendszer erősítésére ajánlják.

A Ganoderma lucidum, más néven reishi gomba vagy pecsétviaszgomba Ázsiában őshonos. Támogatja az olyan természetes ölősejtek működését, mint a limfociták és fehérvérsejtek. Ezek felelnek a testidegen anyagok elpusztításáért, a rákos sejtek redukálásában pedig kulcsszerephez jutnak. Nagymértékben erősíti az immunrendszert, így a szervezet ellenállóbbá válik és képes szembeszállni a káros szabad gyökökkel.Gyógygombák fogyasztása

A hernyógombát a tüdő-, a máj- és a veseműködés rendellenességei ellen, teljesítménynövelésre és a légzésfunkciók javítására, valamint asztmára és szexuális zavarok kezelésére használják. Sportolóknak és időseknek is különösen ajánlott, főleg fokozott fizikai igénybevétel esetén.

A mandulagombát egészségmegőrző és életmeghosszabbító hatása miatt az ősidők óta fogyasztják. A süngombát emésztőszervi és kiválasztószervi problémák esetén alkalmazzák, valamint a szellemi teljesítőképesség növelésére. A maitake, más néven bokrosgomba szintén immunerősítőként ismert, melyet vírusos fertőzések, valamint koleszterinszint- és vérnyomás csökkentésre és elhízás ellen is alkalmaznak kiegészítő kezelésként.

A gyógygombák fogyasztása

A gyógygombákat általában kapszula formájában alkalmazzák, de por formájában is elérhetők. Nem szabad nyersen fogyasztani őket. A kapszulák kizárólag természetes eredetű, vegyszermentesen előállított hatóanyagokat tartalmaznak, adagolásuk egyszerű.

A gyógygombákat lehetetlen túladagolni, mert csak annyi hasznosul belőlük, amennyire valóban szüksége van a szervezetnek.

Cikkajánló

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
Immunerősítés
Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.
Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

Dr. Dóda Ildikó, háziorvos, fitoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.