Megbízható egészségügyi és allergia gyorstesztek kedvező áron

Szponzorált tartalom
megjelent:

A gyorstesztek rendkívül fontos diagnosztikai eszközök az egészségügyi szektorban, mivel lehetővé teszik a különböző fertőzések és betegségek gyors és hatékony azonosítását. A gyorstesztek egyszerűen elvégezhetőek, az eredményt pedig percek alatt kimutatják. (x)

Emellett segítenek a fertőzések korai azonosításában, ami csökkenti a betegség terjedésének kockázatát és lehetővé teszi a szükséges kezelés minél hamarabbi megkezdését.

Gyorstesztek a szexuális úton terjedő fertőzések kimutatására

A szexuális úton terjedő betegségek (STD) olyan bakteriális, vírusos vagy parazitás fertőzések, amelyek szexuális érintkezés útján terjednek. A leggyakoribb szexuális úton terjedő betegségek közé tartozik a Chlamydia, a HIV, a Trichomonas Vaginalis és a Szifilisz is. Az STD-k számos kellemetlen tüneteket okoznak, szövődményeik pedig akár meddőséghez is vezethetnek, ezért fontos az időben történő diagnózis felállítása és a kezelés. A fertőzések megelőzésének legjobb módja az óvszer használata a szexuális érintkezés során, valamint a rendszeres tesztelés.

A Carbon Medical webáruházban kapható nemi betegség gyorstesztek gyors és egyszerű megoldást jelentenek a szexuális úton terjedő betegségek kimutatására. Kínálatuk között szerepel a HIV gyorsteszt, Chlamydia gyorsteszt, Szifilisz gyorsteszt, Trichomonas Vaginalis gyorsteszt, Candida gyorsteszt, valamint a hüvely pH gyorsteszt is. A Chlamydia az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő fertőzés, melyet a Chlamydia trachomatis nevű baktérium okoz. Tünetei közé tartoznak a vizelési panaszok, nőknél a sárgás/áttetsző folyás, a nemi szervek gyulladása, alhasi fájdalmak, rendszertelen vérzés, férfiaknál pedig az égő, fájdalmas vizelés vagy vöröses duzzanat a péniszen. A Chlamydia gyorsteszt előnye, hogy 15 perc alatt képes kimutatni a Chlamydia-fertőzést női méhnyakkenetből vagy férfi húgycsőkenetből.

A Trichomonas vaginalis fertőzés szintén egy gyakori szexuális érintkezés útján terjedő betegség, amelyet a Trichomonas vaginalis nevű parazita okoz. A nők általában olyan panaszokat tapasztalnak, mint például a hüvelyi viszketés, égő érzés, vizelés közbeni fájdalom és a bő, zöld színű hüvelyi folyás. A férfiaknál azonban gyakran tünetmentes a fertőzés, vagy csak enyhe húgycsőgyulladást okoz. A trichomoniázis gyorsteszt 15 perc alatt képes kimutatni a Trichomonas vaginalis antigént hüvelyi kenetből.

A HIV (Humán Immundeficiencia Vírus) az emberi immunrendszert megtámadó vírus. Ha nem kezelik időben, akkor az AIDS kialakulásához vezethet. Az AIDS egy súlyos betegség, amely szervezetünk immunrendszerének súlyos gyengülését okozza. A betegség tünetei közé tartoznak a bőrelváltozások, a hőemelkedés, a gyengeség, a láz, a fogyás, a hasmenés és a köhögés. Az HIV és az AIDS megelőzése érdekében is nagyon fontos az óvszer használata, valamint kerülni kell a vérátömlesztéseket vagy a közös tűk használatát. A HIV a szervezet immunrendszerét megtámadó vírus, mely élethosszig tartó fertőzést alakít ki, és melynek következtében a szervezet nem tud megfelelően védekezni egyéb fertőzésekkel szemben. A HIV-fertőzött személyek teljes értékű életet élhetnek, amennyiben a betegséget már a kezdeti stádiumban felismerik, ugyanis a gyógyszeres kezelés mellett ki sem alakul a betegség AIDS stádiuma. A HIV-fertőzés diagnózis felállításának segítésére szolgál a Carbon Medical webshopban kapható, 99% pontosságú HIV gyorsteszt.

A szifilisz (vérbaj) kórokozója a Treponema pallidum nevű baktérium. Ez a fertőzés elsősorban szexuális úton terjed, de anyáról gyermekre is terjedhet az anyaméhben vagy a szülés során. A szifilisz tünetei a betegség 4 stádiumától függően változnak. Az első szakaszban a betegség leggyakrabban kemény, húgyúti fekélyeket okoz a nemi szerveken, a szájban vagy a végbélnyílásban. A második szakaszban a betegség okozhat lázat, torokfájást, fényre való érzékenységet, bőrkiütést és ízületi fájdalmakat. A harmadik szakaszban a szifilisz súlyosabb tüneteket okoz, mint például a bőrkiütések, fekélyek a bőrön, szemproblémák, ízületi fájdalmak és szívproblémák. Ha nem kezelik a betegséget, az a negyedik szakaszban súlyos szövődményekhez vezethet, például a szívbetegséghez, demenciához és más neurológiai problémákhoz. A szifilisz megelőzése érdekében fontos a rendszeres tesztelés szifilisz gyorsteszttel.

Allergia gyorstesztek

Az allergiás állapot akkor jelentkezik, amikor az immunrendszerünk túlzottan reagál bizonyos anyagokra, molekulákra, amelyek egészséges ember esetében ártalmatlanok. Az allergia bármelyik életszakaszban kialakulhat, az allergiára való hajlamot pedig örökölni is lehet. Az allergiának számos tünete jelentkezhet, mint például az orr- és szemviszketés, könnyezés, vörös szem, tüsszentés, orrdugulás, orrfolyás, bőrkiütés, csalánkiütés, nehézlégzés, köhögés, fulladás, asztma, hányás, hasmenés, alhasi fájdalom és súlyosabb esetben anafilaxiás sokk.

AllergiagyorstesztAzokat az anyagokat, melyek allergiás reakciókat váltanak ki, allergéneknek nevezzük. A leggyakoribb allergiák közé sorolható a pollenallergia, az állatszőr allergia (kutya és macska), az ételallergia (pl. tej, földimogyoró, tojás, diófélék), a fémallergia, a gyógyszerallergia, a poratka-allergia és a rovarcsípés-allergia (pl. darázs, pók).

Az allergia megállapításának és kezelésének első lépése a tüneteket okozó allergén azonosítása vizsgálatok vagy gyorstesztek segítségével. A Carbon Medical weboldaláról számos allergia gyorsteszt rendelhető kedvező áron, 1 munkanapos kiszállítással. A termékpalettában szerepel a tejallergia gyorsteszt, a földimogyoró-allergia gyorsteszt, a tojásfehérje-allergia gyorsteszt, a kutyaallergia gyorsteszt és a macskaallergia gyorsteszt is. A pecek alatt elvégezhető allergia gyorstesztek egyszerű és hatékony módot jelentenek arra, hogy megtudjuk, milyen allergénekre vagyunk érzékenyek.

Gyorstesztek a vírusos fertőzések kimutatására

A vírusok nagyon apró biológiai organizmusok, melyek képesek szaporodni a sejtekben és megfertőzni azokat. A vírusok sokfélék lehetnek, ezért komoly kihívást jelenthetnek az immunrendszer számára. A vírusos fertőzések sokféle betegséget okozhatnak, beleértve az influenzát, a COVID-19-et, az AIDS-t és a herpeszt, de a vírusok a szemölcsöktől az eboláig sokféle betegséget okozhatnak.

A rotavírus egy olyan vírus, amely a gyomor-bélrendszeri fertőzések leggyakoribb okozója gyermekek és csecsemők körében. A rotavírus okozta fertőzés tünetei közé tartozik a hasmenés, a hányás, a hasi görcsök és a láz. A rotavírus fertőzés súlyossága változó, de a dehidratáció és a só- és folyadékvesztés miatt súlyos esetekben akár életveszélyes is lehet. A rotavírus gyorsteszt a rotavírus-fertőzés diagnózisának felállításában nyújt segítséget emberi ürülékmintából 10 perc alatt.

Az adenovírusok olyan vírusok, melyek az emberi testben különböző tüneteket okozhatnak, beleértve az influenza-szerű tüneteket, az akut légúti megbetegedéseket, a torokfájást, a szemgyulladást, az emésztőrendszeri problémákat, a hólyaghurutot és a nemi szervek fertőzéseit is. Az adenovírus gyorsteszt orrgarati kenetből segít diagnosztizálni az aktuális fertőzést 15 perc alatt.

A majomhimlő egy vírusos, fertőző megbetegedés, amely a bőr és a nyálkahártyák fertőzésével jár. A legjellemzőbb tünetei a viszkető bőrkiütések, de a tünetek között megjelenhet a láz, fejfájás, izomfájdalom és a gyengeség is. A majomhimlő vírus általában cseppfertőzéssel terjed, vagy közvetlen érintkezéssel a fertőzött személy bőrével. A betegség jellemzően gyerekeket és serdülőket érint, és általában enyhe vagy közepes súlyosságú tüneteket okoz. A majomhimlő antigén gyorsteszt segítségével 15 perc alatt, légúti váladék vagy bőrelváltozás mintából mutatható ki az aktuális fertőzés.

Az emberek általában a betegség lefolyása után immunitást szereznek, amelyet a majomhimlő IgG/IgM antitest gyorsteszttel érdemes leellenőrizni. A teszt a majomhimlő vírus ellen termelődött IgG és IgM ellenanyagokat mutatja ki a szervezetben teljes vér, szérum vagy plazma mintából 15 perc alatt.

Egyéb egészségügyi gyorstesztek

A multidrog gyorsteszt hatékony eszköz a kábítószer-fogyasztás azonosítására. A drogok használata számos kockázattal járhat, beleértve az egészségügyi, életminőségi problémákat, a munkahelyi problémákat és az emberi kapcsolatokkal összefüggő nehézségeket. A Carbon Medical-nál kapható multidrog gyorsteszt vizelet mintából segít a különböző kábítószerek: amfetamin, tetrahidrokannabinol (marihuána, hasis), morfium, metamfetamin (kristály), kokain, benzodiazepin (altatók, szorongáscsökkentők) jelenlétének kimutatásában a fogyasztást követő 3-7 napban.

A Streptococcus A (röviden Strep A) egy baktériumfaj, amely az emberi szervezetben fordul elő, és számos betegség okozójaként ismert. A béta-hemolitikus A-csoportú Streptococcus a felső légúti fertőzések, például a mandulagyulladás, a torokgyulladás és a skarlátláz egyik fő okozója. A Strep A fertőzés tünetei általában a torokfájás, a láz, a mandulagyulladás, a fejfájás és az ízületi fájdalmak, de az esetek jelentős részében tünetmentes lehet. A Streptococcus A gyorsteszt torokgarat-váladék mintából segít a fertőzés diagnosztizálásában.

A Streptococcus B (Strep B) egy olyan baktériumfaj, amely a női hüvelyben, vagy a végbélnyílásban élő természetes baktériumflóra része. Általában nem okoz problémát, de terhesség esetén az anya és a magzat között okozhat olyan fertőzést, amely különböző szövődményekkel járhat, például koraszüléssel, magzati fertőzéssel vagy akár magzati halállal is. Várandós nőknek mindenképpen érdemes elvégezniük egy Strep B gyorstesztet a terhesség utolsó trimeszterében, hogy kiderüljön, jelen van-e a baktérium a szervezetben.

Az anyatej alkohol gyorsteszt gyors módja az alkohol anyatejből történő kimutatásának. A szoptatás alatti alkoholfogyasztás nem javasolt, mivel az alkohol koncentráció megjelenik az anyatejben is, amely káros a kisbabára, befolyásolja a tejmennyiséget, és káros az anya egészségére is.

Rendeljen koronavírus gyorsteszteket, allergia gyorsteszteket, nemi betegségekkel kapcsolatos gyorsteszteket és egyéb egészségügyi gyorsteszteket a Carbon Medical webáruházból kedvező áron, 1 munkanapos, ingyenes szállítással!

Cikkajánló

Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Hangonyi Csilla, tüdőgyógyász, allergológus
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Budai Allergiaközpont - Dr. Réthy Lajos, allergológus
Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.