The North Face pulóverek – nézd meg, milyen modellt válassz edzésekhez

Szponzorált tartalom
megjelent:

Kétségtelen, hogy konditeremben edzeni kényelmes, azonban kint a természet lágy ölén izgalmas és sokkal több lehetőséget tartogató, mint bent. Télen és ősszel sokan választják még a legnagyobb hidegben is a kültéri edzéseket, amihez megfelelő öltözék szükséges. Milyet pulcsit válasszunk például a The North Face kínálatából? (x)

Milyen pulcsit nézzünk a különféle edzésekhez?

Sportos pulóverTermészetesen nem azért, mert így divatosabbak leszünk. A praktikum és a hordhatóság az, ami ilyenkor számít. Például tornagyakorlatokhoz nem érdemes bő típusú pulóvert választani, mert az minden lehajoláskor a nyakunkba fog csúszni. Futáshoz nem baj, ha bővebb egy pulcsi, viszont ha túl bő, az már akadályozhat minket a mozgásban. Ugyanakkor egy túrához már kifejezetten jól jöhet például a The North Face kenguruzsebes pulóverei közül valamelyik, mert utunk közben belerakhatjuk akár a kulacsunkat is. Ezen kívül a pulcsi anyaga sem mindegy milyen. Izzasztó edzésekhez még véletlenül se válasszunk polárt vagy pamutot. Ebbe nagyon bele fogunk izzadni, és az lesz a vége, hogy nem fog megfelelően szellőzni a felsőnk vagy megfázunk.

A legjobb, ha az ilyen mozgásformák esetén kevertszálas, sporthoz való pulóvert választunk, ami szintén megtalálható a The North Face kínálatában. Nem véletlenül a világ egyik legjobb outdoor márkája ugyanis. A pamutot és a polárt túrához, kiránduláshoz és kevésbé izzasztó mozgásokhoz érdemes választanunk. Ha pedig keressük a megfelelő pulóvert, akkor használjuk ki a North Face pulóver kínálatát.

Hogyan válasszunk réteges öltözködés esetén?

A réteges öltözködést a hideg hétköznapokra szinte mindenkibe belenevelték, azonban ez az edzések alatt is rendkívül fontos. Benne van a pakliban, hogy átmelegszünk és meg kell válnunk pár rétegtől, viszont itt ne ijedjünk meg attól, hogy meg fogunk fázni. Ha nem izzadtunk le, mert például kevertszálas, izzadságelvezető aláöltözetünk és pulóverünk van, akkor nem lesz probléma. Nyugodtan levehetjük a felső réteget a bemelegítés után. Nem fogunk megfázni. Pontosan emiatt a pulóver vastagságát is tudatosan döntsük el. Amennyiben kabátot is veszünk, akkor elég egy vékonyabb pulóver, mert pár perc mozgás után úgyis pokolian melegünk lesz.

Sport és öltözködés

Ha viszont úgy döntöttünk, hogy a kültéri edzéseinket pulóverben fogjuk teljesíteni, akkor egy vastagabb például polár típust válasszunk. Nem árt, ha a fazonra is figyelünk. A pulóver lehet cipzáras vagy egyben felvehető is, ez attól függ, hogy mennyire tervezzük levenni majd. Ugyanakkor talán a cipzáras praktikusabb lehet. Ezen kívül olyan pulóvert válasszunk, aminek nem nagy a nyakkivágása, hiszen például kocogás közben elég kellemetlen lehet a fagyos szél érzete ilyenkor. Viszont, ha erre nincs lehetőségünk, vagy nem találunk ilyen modellt: a legjobb, ha beszerzünk egy sálat is. Sálakból olyan csősálakat is kaphatunk, amelyek nem fognak feleslegesen lógni és jól ránk simulnak. Ez fontos, hiszen mozgás közben a sima sálak összevissza „ugrálhatnak” rajtunk vagy épp leeshetnek. Ha pedig már a kiegészítőknél tartunk, a kesztyűt se hagyjuk otthon, mert erre akár edzés közben is szükségünk lehet.

Ha nem akarjuk azonnal felvenni, akkor egy praktikus hátizsákba pakolva indulhatunk útnak az edzésünk színhelyére. Például a Pepe Jeans hátizsák típusok között akadnak kifejezetten olyan modellek is, amelyek olyan jól rásimulnak a hátra, hogy még futáshoz is remekül lehet őket használni.

Cikkajánló

Visszérkrémek
Visszérkrémek

Használhatnak, de csak egy darabig.

Vitaminok
Vitaminok

Alapvető tudnivalók a vitaminokról.

WEBBeteg - Sándor Judit, erőnléti és korrektív tréner
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.