Mira gyógyvízzel az epe egészségéért!

Szponzorált tartalom
megjelent:

A Mira gyógyvíz glaubersó tartalma miatt epehajtó tulajdonsággal rendelkezik. A glaubersó epehólyag-összehúzó hatásának köszönhetően az epehólyag kiürül, megszűnik a kőképződésnek kedvező epepangás, és fokozódik a májban az epeelválasztás. (x)

Ennek eredményeként az epehólyag gyorsan megtelik friss epével, amelyben nincsenek jelen a kőképződés feltételei és kisebb a gyulladás kialakulásának a veszélye is.

Az epekő kialakulásában az epehólyagban lévő epefolyadék besűrűsödése játszik fontos szerepet. Ez akkor következik be, ha órákig nem húzódik össze az epehólyag és nem ürül ki a besűrűsödött epe, és a benne lévő koleszterin eléri azt a töménységet, amikor kicsapódik, és alapul szolgál az epekövesség kialakulásának. Az epe kiürülése után a májból friss epefolyadék érkezik, amelyben a koleszterin koncentrációja még messze van a kicsapódáshoz szükséges töménységtől, de jó néhány óra alatt ismét besűrűsödik és újra kialakulhat a kőképződés veszélye.

Mindez megelőzhető a Mira glaubersós gyógyvíz rendszeres fogyasztásával. A gyógyvíz kúraszerű használata tehát gátolja az epekő képződést és az epehólyag-gyulladást.

Mira gyügyvíz hatásai

Jótékony hatásai

A MIRA gyógyvíz mérsékelt keserűsó tartalma enyhe hashajtó, béltisztító hatású. A gyógyvíz átmossa a bélcsatornát, leoldja a nyálkahártyáról a gyulladásos váladékot, eltávolítja a hurutot okozó baktériumokat és ezek bomlástermékeit, és a széklettel együtt kiüríti.

Kevesen tudják, de a Mira víz eredményesen alkalmazható fogyókúra kiegészítésként, melynek hatására nemcsak fogyás következik be, hanem az elhízás mellékhatásaként jelentkező cukorbetegség és magas vérzsírszint csökkenése is elérhető, mely hatás klinikailag igazolt.

Halmy László professzor és munkatársa, Kovács Ferenc főorvos vizsgálatai (4.1.3.1.) is ezt támasztják alá: Elhízott betegeket 1000-1500 kcal energiatartalmú diétával kezeltek, amit kiegészítettek napi 3x2 dl Mira gyógyvíz adásával, a kontroll csoport csak diétát kapott. Négy hét után azt tapasztalták, hogy a Mira glaubersós gyógyvizet is fogyasztó elhízottak lényegesen jobban fogytak, mint a kontroll csoportban lévők és emellett jelentős javulás következett be a szérum koleszterin szintjükben is (csökkent a vérben az érelmeszesedés szempontjából fokozott kockázatot jelentő LDL koleszterin és triglicerid koncentrációja), és javult a szervezet szénhidrát felhasználó képessége (csökkent a vércukorszint).

Adagolása

Mira gyógyvízA Mira glaubersós gyógyvízből az epeutak és epehólyag betegségeinek kezelésére naponta 1-2 szer 2-3 dl ajánlott, idült megbetegedés esetén 4-6 héten át. Bélhurut esetén naponta kétszer 1-2 dl elfogyasztása javasolt. A gyógyvizet éhgyomorra kell meginni. Fogyókúra kiegészítőként napi 3x2 dl gyógyvíz fogyasztása ajánlott a főétkezések után. Cukorbetegségben, magas koleszterinszint esetén, valamint májgyulladásnál (vírusos és toxikus esetben is) kúraszerűen napi 2-3 dl ajánlott.

Összességében a szervezet egészére hat, mert a benne lévő természetes ásványi anyagok, mikro- és makroelemek testünk legfontosabb alkotóelemével, a vízzel jutnak a szervezetünkbe. Nincs is jobb átvivő anyag a víznél.

Története

A Mira gyógyvizet több mint 100 éve palackozták először, 1922-ben. Az 1920-as évek elején Jászkarajenő határában, kútásás közben fedezték fel, ahol azután rövid időn belül megindult a gyógyvíztermelés.

Mira gyógyvíz plakát

A MIRA gyógyvíz prémium gyógyvíz, mert nincs belőle kimeríthetetlen mennyiség, korlátozott mennyiségben lehet csak palackozni.

Nagyszüleink még ismerték, szerették és használták rendszeresen, küldetésünk, hogy ezt a természeti kincset, nemzeti értékünket az újabb generációkkal is megismertessük.

A sós íze senkit ne tántorítson el a fogyasztásától, elsősorban egészségre tett jótékony hatása legyen a szempont!

TERMÉSZETES GYÓGYVÍZ. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA KLINIKAI VIZSGÁLATOKON, ÉS TÖBB MINT 100 ÉVE FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL.

Cikkajánló

Szurkolás és stressz
Szurkolás és stressz

Milyen hatással van a szívünkre?

Nem-cöliákiás gluténérzékenység
Nem-cöliákiás gluténérzékenység

A legfontosabb tudnivalók.

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus, Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
Vanderlich Egészségcentrum - Henn Dóra, dietetikus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.