Szabaduljon meg véglegesen a nyakmerevségtől

Szponzorált tartalom
megjelent:

A nyakmerevség kifejezés jó okkal jött létre. A fájó, merev nyakkal való ébredés bosszantó és kényelmetlen módja a nap megkezdésének. A nyakmerevség gyakori probléma, amelyben a lakosság körülbelül 10%-a szenved állandóan. A nyakfájásnak számos oka van, de általában a nyaki izmok túlterhelése vagy a túl hosszú, furcsa helyzetben való alvás okozza. (x)

Mi az a nyakmerevség?

A reggeli nyakmerevséget gyakran izomgörcs vagy izomösszehúzódás, más néven izomfeszülés okozza. A nyakrándulás befolyásolja az ínszalagokat vagy a kemény szöveteket, amelyek összekötik és stabilizálják a csontokat. Az íngyulladás – az izmokat és a csontokat összekötő szövet gyulladása, amely szabályozza a mozgást – szintén hozzájárul a nyakfájáshoz.

Azoknál, akik irodai munkát végeznek, vagy inaktív életvitelük van, könnyen előfordulhat, hogy a mindennapi élet stresszének súlyát hordozzák a fejükben, a nyakukban és a vállukban. Sokan a nyakuk és a válluk izmainak egész napi használatától éreznek fájdalmat és feszültséget a felsőtestükben. Ez nem olyan meglepő, hisz ez a terület folyamatosan szolgál minket azáltal, hogy segíti a test többi részét számos napi feladat elvégzésében, mint például a balra vagy jobbra nézés vezetés közben, vagy valami nehéz tárgy emelése.

A nyakmerevség tünetei:

  • Izommerevség vagy izomgörcs
  • Nem tudja mozgatni a fejét, vagy csökkent a mozgástartománya
  • Fájdalom, amely tovább súlyosbodik, ha hosszú ideig egy pozícióban tartja a fejét
  • Bizsergő érzés vagy zsibbadás a nyakában, a karjában vagy a vállában

A leghatékonyabb megoldás

A nyakfájás általában nem vészhelyzet, de erősen kihat az életszínvonalra, ezért mindenképp foglalkozni kell vele. Sok házi gyógymód létezik, amelyek közül bizonyítottan a masszázs a leghatékonyabb. A 21. század egyik új trendje a masszázsfotel, amellyel az emberek saját maguk előzhetik meg és kezelhetik a stressz által okozott testi feszüléseket, görcsöket és fájdalmakat.

Egy masszázsszék óriási megkönnyebbülést hozhat a nyakának és a vállának, miközben ellazítja az elméjét, hogy kiegyensúlyozza a stresszt. A terápiás masszázs segíthet a rossz testtartás kijavításában is, és jelentősen csökkentheti a fej, a nyak és a vállak feszülését és fájdalmát. A masszázs hozzájárul a jobb alváshoz is, miközben harmonizálja a testet és az elmét, hogy felfrissülve és megfiatalodva ébredjen.

A nyak- és vállmasszázs előnyei

Gyakrabban használjuk a nyak- és vállizmainkat, mint gondolnánk. A vállak a karok és a nyak megerősítéseként szolgálnak. Erőt és következetes támogatást adnak a felsőtestünk többi részének minden mozdulatunknál. A felsőtest fájdalma legyengítheti, és megnehezítheti vagy lehetetlenné teheti a napi feladatok elvégzését, például az edények mosogatását vagy a porszívózást. A nyak és a vállak megerőltetése felhalmozódhat, és rosszabb problémákat okozhat, például fejfájást, hátfájást, rossz testtartást és alvásproblémákat.

A modern idők kényelmes, gyors és praktikus megoldásokat igényelnek. Egy masszázsszékkel bármikor saját maga ellazíthatja a feszült nyaki és egyéb izmait, ezért nagyon népszerű megoldásnak számít. Ha viszont napokon vagy heteken át tartó nyakmerevsége van, és nem segítenek az otthoni gyógymódok, mint a masszázs, a nyújtás és az alváspozíció javítása, forduljon kezelőorvosához, mert a tünetek súlyosbodhatnak, és krónikus fejfájás is jelentkezhet.

Cikkajánló

A nyaki fájdalom okai

Bak Marianna, biológus szakfordító
Nyakfájás
A nyaki fájdalom lehet akut és krónikus. Számos ok állhat hátterében, például izommerevség vagy porckopás, de akár súlyos betegségek is.
Visszérkrémek
Visszérkrémek

Használhatnak, de csak egy darabig.

Vitaminok
Vitaminok

Alapvető tudnivalók a vitaminokról.

27 Sellő Mozgásszervi Terápiás Centrum - Dr. Puskás Réka, reumatológus
WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője
WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője
WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője
Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.