Újdonság: Támogassa immunrendszerét és bélflóráját az anyatej erejével

szerző: Prof. Dr. Egyed Miklós - Támogatott tartalom
megjelent:

Ismerje meg az anyatej oligoszacharidokat, az anyatej talán legfontosabb összetevőit, amelyek természetes módon támogatják a bélflórát, az immunrendszer kiegyensúlyozott működését és a gyulladások elleni védelmet! Olvassa el Prof. Dr. Egyed Miklós cikkét a Magyarországon elsőként elérhető SimbioPlus® Enteroreg®-ről és tudjon meg többet az egészségmegőrzésről. (x)

Az ősz beköszönte az immunrendszer próbára tételének időszaka, ekkor a hűvösebb időjárás és a gyakoribb beltéri tevékenységek növelik a fertőzések kockázatát. Az immunrendszer támogatása és a megfelelő bélflóra fenntartása különösen fontos ebben az időszakban. A SimbioPlus® Enteroreg®, egy új étrend-kiegészítő, amely kifejezetten az emberi anyatej oligoszacharidok előnyeit kihasználva tökéletes választás lehet mindazok számára, akik természetes módon szeretnék támogatni testük védekező képességét.

A bélflóra szerepe az immunrendszer támogatásában

A bélrendszer nem csupán az emésztés központja, az immunrendszer jelentős része is itt található. A bélflóra esszenciális szerepet játszik az immunválaszok szabályozásában, segítve a szervezetet a különböző kórokozók elleni védekezésben. A diszbiózis, vagyis a bélflóra egyensúlyának felborulása gyulladásokhoz és immunrendszeri rendellenességekhez is vezethet. Az anyatej oligoszacharidok, az anyatej talán legértékesebb összetevői számunkra emészthetetlenek, ezért nagyrészben lejutnak a bélrendszerünkbe, ahol táplálékul szolgálnak a hasznos baktériumok számára, ezáltal támogatva bélflóránk egészségét.

anyatej oligoszacharidok hatása

A helyes bélflóra és az immunrendszer egyensúlya

Az immunrendszer két kulcsfontosságú sejttípusa, a TH1 és TH2 sejtek fontos szerepet játszanak az immunválaszaink egyensúlyának fenntartásában. Amikor a TH1 sejtek dominálnak, az immunrendszer fokozottan aktiválódik, ami autoimmun reakciókat válthat ki, ahol a szervezet a saját szöveteit támadja meg. Ezzel szemben, ha a TH2 sejtek vannak túlsúlyban, az immunrendszer hajlamosabb az allergiás reakciókra és a krónikus gyulladásos állapotokra, ami az allergénekkel és más irritáló anyagokkal szembeni túlérzékenységet erősítheti. Az anyatej oligoszacharidok segíthetnek fenntartani ezt az egyensúlyt, elősegítve a harmonikus immunválaszok kialakulását, ami gátolhatja az autoimmun reakciókat és csökkentheti az allergiás tüneteket is.

Az Enteroreg® és az anyatej oligoszacharidok hatása az immunrendszerre és a gyulladásokra

Az Enteroreg® az anyatej oligoszacharidjainak jótékony hatásait használja fel. Ezek a speciális vegyületek támogatják a bél nyálkahártyáját és erősítik a bélgát funkcióját, ezáltal csökkenthetik az allergének és káros anyagok bejutását a szervezetbe.

Az anyatej oligoszacharidok segíthetnek enyhíteni a gyulladásos válaszokat azáltal, hogy csökkenthetik a proinflammatorikus (gyulladást fokozó) citokinek termelését, miközben növelik az antiinflammatorikus (gyulladást csökkentő) citokinek szintjét, így hozzájárulva az immunrendszer egészséges egyensúlyának fenntartásához.

Hogyan illeszthető be az Enteroreg® a mindennapokba?

Az Enteroreg® por és kapszula formában is elérhető, napszaktól függetlenül bármikor bevehető. Tartósítószer-, adalék-, színezék- és gluténmentes. Fontos, hogy odafigyeljünk az életmódunkra, a táplálkozásunkra és a rendszeres testmozgásra is.

Érdemes az Enteroreg®-et hosszú távon is beépíteni az étrendünkbe, ezzel sokat tehetünk a bélflóránk, immunrendszerünk és ezáltal az egészségünk érdekében. További információkért és rendeléshez keresse fel a Enteroreg® hivatalos weboldalát.

Prof. Dr. Egyed Miklós

A részletes termékinformációkról a weboldalon tájékozódhat.

Szerző: Prof. Dr. Egyed Miklós, a Magyar Hematológiai és Transzfuziológiai Társaság elnöke és a Pécsi Tudományegyetem magántanára

Cikkajánló

Szex 50 fölött
Szex 50 fölött

Mindkét nemnél gyakoriak a nehézségek.

A migrén okai
A migrén okai

Önnél melyik triggerfaktor váltja ki?

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász
Budai Allergiaközpont - Dr. Polgár Marianne, gyermekgyógyász, gasztroenterológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.