Dr. Mészáros Tibor

WEBBeteg
megjelent:

Dr. Mészáros Tibor, urológus szakmai bemutatkozása a WEBBeteg.hu egészségportálon.

1984-ben a Szegedi Általános Orvoskaron diplomáztam, utána a kiskunfélegyházi Sebészeti Osztályon kezdtem dolgozni.

1986-ban a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Urológiai Osztályán helyezkedtem el, jelenleg is itt dolgozom.

1989-ben szakképesítést szereztem urológiából. Ezt követően több éven keresztül folytattam oktatómunkát középfokú és felsőfokú egészségügyi intézményben.

Előadást tartottam az Európai Urológus Társaság ESU ülésén és az Endourológiai Világkongresszuson (Thaiföld). Számos előadással, díjnyertes poszterrel szerepeltem a MUT (Magyar Urológus Társaság) rendezvényein. Első- és társszerzőként több közleményem is megjelent.

Tevékenyen részt vettem osztályunk ultrahang diagnosztikájának bevezetésében, melyben segítségemre volt az ezt megelőző koppenhágai intervenciós radiológiai továbbképzés, valamint a budapesti Szt. János Kórházban töltött 2 hetes gyakorlat is. Az osztályon a számítógépes munkák fő szervezője és lebonyolítója vagyok. Ilyen irányú érdeklődésem osztályunkon elősegítette a számítógépes képarchiváló rendszer bevezetését.

Kiemelt szakmai feladatom a hólyagdaganatos betegek gondozása, a „felületes” hólyagdaganatok kezelésének vezetése. Ezzel kapcsolatosan közleményem is jelent meg az endourológiai folyóiratban 2000-ben.

2001-ben neveztek ki adjunktusnak. 2004-től bíztak meg a kontrolling és minőségbiztosítási teendőkkel. 2006-ban főorvosi kinevezést kaptam.

Továbbképzési céllal rendszeresen részt veszek a nemzetközi és hazai tudományos üléseken. Az urológiai rosszindulatú daganatos megbetegedések növekedése és a kezelési kritériumok változása miatt onkológiai szakvizsga megszerzését tervezem.

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.