Téma: Élelmiszeripar

A transzzsírsavak

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2024.12.19. 09:50
Transzzsírsav
A transzzsírok a zsírsavak egyik, többnyire élelmiszerfeldolgozás során képződő csoportja, amely elsősorban az LDL-koleszterin magas szintjével és a szív-érrendszeri betegségek előfordulásával hozható összefüggésbe....
A múlt hónap végén életbe lépett a Magyar Élelmiszerkönyv kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelve, amely meghatározza, hogy mi tekinthető kézműves (míves) élelmiszernek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM)...

Elsózott egészség

MTI - 2012.05.07. 11:06
Csökkenne a magas vérnyomással küzdő betegek és az agyi katasztrófák száma a dubaji Szív Világkongresszuson részt vevő tudósok szerint, ha az élelmiszeripar nem sózná meg annyira az ételeket.