Téma: Élelmiszeripar
A transzzsírsavak
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2024.12.19. 09:50
A transzzsírok a zsírsavak egyik, többnyire élelmiszerfeldolgozás során képződő csoportja, amely elsősorban az LDL-koleszterin magas szintjével és a szív-érrendszeri betegségek előfordulásával hozható összefüggésbe....
Többet ésszel, mint penésszel - Mit tegyünk a penészes élelmiszerrel?
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2022.07.15. 17:03
Az emberek egy része az élelmiszerekben esetlegesen előforduló kórokozóktól, vegyi anyagoktól (növényvédőszer-, állatgyógyszer-maradékok, adalékanyagok) tart, míg mások az új technológiáktól (genetikailag módosított...
Alig kínálnak egészségesebb termékeket az élelmiszergyártó multik
WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2021.09.07. 20:33
2022. május 28-án Magyarországon hatályba lép a kettős minőség szankcionálását lehetővé tevő törvény, most azonban kiderült, hogy nem csupán ez a baj: a multik a nyugat-európai piacra is alig gyártanak egészségesebb...
Életbe lépett a kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelv
MTI - 2014.04.02. 16:25
A múlt hónap végén életbe lépett a Magyar Élelmiszerkönyv kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelve, amely meghatározza, hogy mi tekinthető kézműves (míves) élelmiszernek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM)...
Rendelet az élelmiszerek transzzsírsavtartalmának szabályozására
MTI - 2013.11.21. 18:37
Kilencven napos türelmi idő után lép hatályba az élelmiszerek transzzsírsavtartalmát szabályozó, a Magyar Közlönyben megjelent rendelet. A rendelet lényege, hogy tilos lesz forgalomba hozni olyan élelmiszert, amelynek...
Elsózott egészség
MTI - 2012.05.07. 11:06
Csökkenne a magas vérnyomással küzdő betegek és az agyi katasztrófák száma a dubaji Szív Világkongresszuson részt vevő tudósok szerint, ha az élelmiszeripar nem sózná meg annyira az ételeket.