Téma: Alma

Őszi gyümölcsszezon - Mit érdemes fogyasztani?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2024.11.09. 13:00
Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nemcsak vitamin- és rostforrásként van...

Almaecet - Hogyan hat az egészségünkre?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2023.10.14. 12:04
Almaecet
Étkezési ecettel szinte minden háztartásban találkozunk, de érdemes szert tenni jó minőségű almaecetre is, hiszen finom íze mellett számos egészségre gyakorolt jótékony hatással is rendelkezik. Az almaecet használata...

Az alma hatásai az egészségünkre

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2021.12.20. 20:33
Alma
Az almában előforduló antioxidánsok a sejteket károsító folyamatok semlegesítésével hatnak jótékonyan egészségünkre, ezáltal erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatással rendelkeznek.

Alma, minden nap - Új Guinness rekord született

Országos Egészségfejlesztési Intézet - 2014.12.06. 13:11
Több mint ezren ettek egyszerre almát a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ előtti téren, ezzel megdöntötték az eddig fennálló Guinness rekordot. Az eseményt az Országos Egészségfejlesztési...

Kérdések és válaszok az alma egészségi hatásairól

Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet - 2012.10.23. 11:09
Az alma mindannyiunk által ismert, legkönnyebben elérhető és talán legnépszerűbb gyümölcs. A WEBBeteg újságírója szakértőket kért fel arra, hogy értelmezzék az interneten terjedő, ám gyakran félrevezető vagy...
A sütőtök megjelenése a hideg napok szimbóluma és színével maga a vitalitás. Szaftos húsával és magjaival erősíti az immunrendszert, az idegeket, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, a prosztatabajok ellen...
A mondás igazságát egy amerikai vizsgálat tudományosan is megerősítette. A tanulmányt ismertető előadás Washingtonban az Experimental Biology 2011 kongresszuson hangzott el.