Téma: Citrusfélék

Őszi gyümölcsszezon - Mit érdemes fogyasztani?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2024.11.09. 13:00
Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nemcsak vitamin- és rostforrásként van...

Milyen növények okozhatnak napégéshez hasonló tüneteket?

Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász, allergológus - 2022.08.10. 04:03
Fitofotodermatitisz akkor jelentkezik, ha bizonyos növényekből fényérzékenyítő anyag kerül a bőrre, ami napfénnyel érintkezve égési sérüléshez hasonló tüneteket okoz. Külföldi szaklapokból válogatott tanulságos...

P-vitamin - Miért fontos?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2022.04.05. 17:03
A P-vitamin (vagy másik nevén az L-vitamin, bioflavonoidok) egy vízoldékony C-komplex vitamin, melynek összetevői között vannak a flavonok, a citrin, a rutin és a heszperidin.

C-vitamin - Milyen szerepet tölt be szervezetünkben?

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2021.12.02. 13:03
C-vitamin
Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont. Később ezt nevezték el C-vitaminnak. A C-vitamin szerepéről, előnyeiről, és mértéktelen...
Fokozottan kell ügyelni a citrusfélék héjának felhasználásakor, mert a távoli helyekről Magyarországra kerülő gyümölcsökön felületkezelést végeznek, így a héj alkalmatlan lehet a fogyasztásra - figyelmeztet a Nemzeti...